10 Tips voor het bewaren van eten (contentitem 2: tips)

Nooit meer producten verspillen dankzij mijn 10 tips voor het bewaren van eten . Vaak is het verkeerd bewaren van eten en drinken de oorzaak dat de producten na verloop van tijd ongenuttigd in de prullenbak verdwijnen. Zonde, niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Tijd om hierin verandering te brengen met deze 10 tips voor het bewaren van eten.


1. Brood langer vers houden

Wil je altijd genieten van vers brood? Leg dan een stukje sellerie in het pakje brood. Dit zorgt ervoor dat je brood zacht en vers blijft.

2. Kaas langer bewaren

Kaas die eenmaal gesneden is heeft al snel de neiging om te gaan schimmelen of oud te worden. Dit kun je echter heel makkelijk voorkomen. Smeer de kaas gewoon aan de gesneden kanten in met een beetje boter en je zult nog lang genieten van verse kaas.

3. Ondersteboven langer houdbaar maken

Of het nu om joghurt, zure room of cottage cheese (Hüttenkaas) gaat, ze blijven allemaal langer vers als je ze ondersteboven in de koelkast zet. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de deksels goed dicht zitten. Je kunt restjes ook liever in een kleiner bewaarbakje doen om deze makkelijker te bewaren. Daarmee hou je ook overzicht hoeveel je nog op voorraad hebt.

4. Frituurolie vers houden

Olie dat gebruikt wordt om te frituren kun je het beste op een donkere en koele plek bewaren. Hierdoor voorkom je dat het ranzig wordt en kun je het langer gebruiken.

5. Snacks en ontbijtgranen vers maken

Als je snacks en ontbijtgranen niet op de juiste manier bewaard, worden deze aangetast door luchtvochtigheid. Dit heeft als gevolg dat de snacks en ontbijtgranen slap worden en niet meer lekker smaken. Wil je weer genieten van verse snacks en ontbijtgranen? Verspreid deze dan op een stuk bakpapier en zet deze vijf minuten in de oven bij 150˚C.

6. Eieren invriezen

Heb je een teveel aan eieren ingeslagen en weet je even niet meer wat je ermee moet doen? Je kan de eieren gewoon invriezen. Neem hiervoor een ijsklontjes vorm, breek in elk vakje 1 ei. Als de eieren bevroren zijn kun je deze in een gewone vriezerzak bewaren. LET OP: was de ijsblokjes vorm na gebruik goed onder stromend, heet water met voldoende sop!

7. Aardappelen langer bewaren

Waarschijnlijk wist je al dat je aardappelen het beste op een koele, donkere plek kunt bewaren. Maar wist je ook dat aardappelen minder snel gaan spruiten als je deze bewaard met een appel? Een handige en opvallende tip uit deze top 10 tips voor het bewaren van eten.

8. Makkelijker invriezen

Of je nu de beschikking hebt over een kleine of grote vriezer: kleine, platte pakjes nemen niet alleen minder ruimte in, maar kunnen ook makkelijker ontdooid worden. Zijn de hamburger toevallig in de aanbieding of het gehakt, maak de hamburgers dan zo plat mogelijk met een deegroller. Vries elke hamburgers apart in en geniet van makkelijk te ontdooien hamburgers.

9. Marshmallows of spekjes zacht maken

Vooral tijdens Sinterklaas en Kerst zijn marshmallows of spekjes erg geliefd. Heb je deze te lang bewaard in een niet goed gesloten zak, dan kunnen deze hard worden en daardoor minder lekker. Geen nood, je hoeft ze echt niet weg te gooien. Stop ze gewoon in een zak, maak er een goede knoop in (erg belangrijk!) en stop de zak in heet water. Hierdoor worden ze weer zacht.

10. Tomaten langer bewaren10-tips-voor-het-bewaren-van-eten-tomaten

Soms is het handig om gewoon een grotere hoeveelheid in te slaan, vooral als bepaalde groenten en vruchten in de aanbieding zijn. Dat geldt natuurlijk ook als je een goede oogst in je eigen tuin hebt gehad. Tomaten kun je verwerken in zelfgemaakte ketchup, maar je kunt ze ook gewoon invriezen.

 

 


Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s